Biologisch voedsel

Miljard aan biologische voeding

Consumenten hebben vorig jaar meer dan 1 miljard euro uitgegeven aan biologische voeding. Dat is een record. De omzet steeg met ruim 14 procent ten opzichte van het jaar ervoor, blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Bionext, verzameld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.

Ruim 90 procent van de biologische producten werd verkocht in de ‘normale’ supermarkten als AH, Jumbo en Plus. De rest ging over de toonbank in onder meer bio-speciaalzaken, boerderijwinkels en boerenmarkten.

“Biologische producten zijn inmiddels breed verkrijgbaar”, zegt Bavo van den Idsert, directeur van Bionext. “Denk aan potjes babyvoeding die bij de drogist liggen, verse groenten en fruit bij de groentezaak of vlees op de boerenmarkt. Een kwart van de biologische boerderijen doet aan directe verkoop en heeft een webshop of boerderijwinkel. Daar zitten grote, succesvolle initiatieven tussen”.

De vraag naar biologische zuivel wordt iets minder. Daarentegen stijgt de vraag naar biologisch vlees en naar biologische aardappels en groenten en fruit.

Bron: NOS Journaal 8 oktober 2013

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *