0
producten in bestelling
U heeft nog niets besteld!
Kijk op onze productpagina's.

Red Baron 10/22 mm WB

Productbeschrijving

Let op in 10 kg of 20 kg te verkrijgen!

Red Baron is de beste rode plantui, die platrond tot rond opgroeit. Kwalitatief is deze ui behoorlijk sterk en daardoor goed bewaarbaar, dit in tegenstelling tot andere rode soorten die veel minder goed te bewaren zijn. Red Baron heeft ook een Warmte Behandeling gehad tegen evt. ziektes en is vrij van aaltjes en vanzelfsprekend NAK-T gekeurd. Koud bewaard is Red Baron ongeschikt voor de professionele teelt vanwege teveel bloemstengels. Warm bewaard is Red baron zeer geschikt omdat d.m.v een preparatieperiode het percentage bloemstengels tot een minimum kan beperken. Uitgegroeid als volwassen ui is Red Baron mits goed droog, goed bewaarbaar. Door preparatie pas leverbaar na ± 1 maart.

PREPARERENPrepareren is het geven van een nauwkeurige warmte- en luchtvochtigheids behandeling waardoor de kiemstengel gedood wordt. Hierdoor wordt de groeikracht in de bol geconcentreerd en na planting voorkomt het, dat de uien in het zaad schieten.
Dit proces moet gedurende bepaalde tijd worden gedaan om het gewenste effect te bereiken. Voor bijvoorbeeld Red Baron is dit 20 weken. Controle wordt door de keurmeester van de NAK-T uitgevoerd. Niet alle soorten hoeven geprepareerd te worden omdat bij vele soorten het percentage bloemstengels in 2e jaars plantuien minimaal is.

Leverbaar vanaf week 40

53,00 10 kilo
incl.9% b.t.w.: €57,77


selecteer een verpakking en het aantal...
verpakking: 
Aantal:  
Dit seizoen uitverkocht
LoadingBezig met updaten...