0
producten in bestelling
U heeft nog niets besteld!
Kijk op onze productpagina's.

Zoete bataat Bio Indosweet ® plantgoed

Productbeschrijving

Plantgoed van zoete aardappelen .

Zoete aardappel of zoete bataat is van oorsprong een subtropische plant, maar door selectie van de juiste rassen, hebben we ook rassen welke geschikt zijn voor ons Nederlandse klimaat. Dit hebben we de laatste 4 jaar getest. Zoete aardappel is geen familie van de aardappel. Het is een Winde achtige. Omdat het zo gezond is, is de zoete aardappel tegenwoordig geen onbekende meer in de Nederlandse keuken. Bijvoorbeeld heerlijk om te koken, bakken en te wokken. Je kunt er zelf frietjes van maken.

Speciaal voor ons wordt er biologisch plantgoed gekweekt welke Skal en NAK-T gekeurd is. Dat houd in dat wij virus en aaltjes vrij , goed gekeurd plantgoed leveren, welke door de NAK-tuinbouw gecontroleerd wordt. Indosweet® geeft een oranje wortel, met oranje vruchtvlees. Omdat de plant (geen knol) warmteminnend is, kan deze pas in mei geplant worden. Kou (< 10 C) heeft de zoete aardappel een hekel aan.

Advies is om deze op ruggen te planten, zodat de wortels makkelijker te oogsten zijn in de herfst. Ook is een rug warmer, dan in de volle grond. Ideaal is zwart afbreek folie op de rug, zodat de grond nog eerder warmer wordt en blijft. Nadeel is dat de muizen dit ook lekker vinden. (Tip: plaats een roofvogelpaal). Wij planten om de 30 cm, op ruggen, welke 75 cm uit elkaar liggen. De plant kruipt over de grond als een bodembedekker. Bemest niet te ruim, anders groeit de plant meer in het loof en niet in de knol. Ziektes zijn tot nu toe onbekend. Oogst gebeurt in de loop van Oktober/November, maar wel voor de nachtvorst. Let op plant rijpt niet af, en de knollen zijn gevoelig voor beschadiging. Bodemtemperatuur mag niet te laag worden. Opbrengst is tussen de kilo tot anderhalve kilo per plant. Voorzichtig oogsten en relatief warm (> 10) graden bewaren in bijvoorbeeld drogere potgrond of veenturf. Sommige telers geven ze nog een warmtebehandeling van circa 14 dagen, bij een wat hogere temperatuur, worden ze wat zoeter en rijpen ze beter af. Ze zijn tot in het voorjaar goed te bewaren.

Levering vanaf mei. Eerder is het plantgoed nog niet groot genoeg,voor verzending. Minimale bestelhoeveelheid 5 stuks. Bij bestellingen boven de 100 stuks vraag onze groothandelsprijs.

LET OP!!

ENKEL APART TE BESTELLEN, NIET LEVERBAAR IN COMBINATIE MET BIOLOGISCHE POOTAARDAPPELEN EN PLANTUIEN WEGENS GROTE VERSCHIL IN PLANTTIJDSTIP.

Leverbaar vanaf week 21

7,34 per 5 stuk
incl.9% b.t.w.: €8,00

Aantal:  
Vanaf begin December weer te bestellen
LoadingBezig met updaten...