0
producten in bestelling
U heeft nog niets besteld!
Kijk op onze productpagina's.

Yacon broedbollen Bio

Productbeschrijving

Nieuw in ons assortiment, zijn broedbollen van de Yacon

Yacon word geleverd als broedbol en is geliefd vanwege 2 aspecten. Ten eerste vanwege de bijzondere en subtiele zoete smaak en ten tweede door zijn gezondheidsbevorderende eigenschappen. De consumptie wortel kan (rauw) gegeten worden als vrucht, verwerkt worden als zoetmiddel in de vorm van sap of siroop, maar ook gebruikt worden in de culinaire keuken. Vers als rauwkost of door de salade, maar ook gebakken. Z'n smaak word alom gewaardeerd, een lekkere 'bite' en altijd fris.  Naarmate de wordtel langer bewaard wordt, gaat hij zoeter smaken, richting appel of watermeloen.

Als U de knol ontvangt kunt u deze het beste bewaren, in pot met droge veenturf op een donkere en koele plaatsIn maart kun je de bollen "wekken" Zet ze warmer en in het licht, gedeeltelijk boven de grond, en geeft ze regelmatig wat water. Dan kunnen de planten als er geen vorst meer verwacht wordt omstreeks half mei naar buiten. Oogsten gebeurt handmatig. De wortels bevatten zoveel vocht dat er gemakkelijk scheuren kunnen ontstaan, wat de houdbaarheid niet bevorderd.

Biologische zorgboerderij de Viermarken in Enschede teelt voor ons het plantgoed, ze maken  broedbollen klaar van een mooi formaat. Deze hebben rond de 4 ogen, wat een flinke plant kan opleveren.

 

 

Leverbaar vanaf week 10

4,65 per stuk
incl.9% b.t.w.: €5,07

Aantal:  
Vanaf begin December weer te bestellen
LoadingBezig met updaten...